In Nederland zijn doorgaans twee soorten koffiebonen te koop: Arabica en Robusta. Je vraagt je misschien af of er een verschil is tussen Arabica en Robusta? Ja, dat is er zeker. We leggen het je uit in dit blog!

Arabica
Arabica is de meest populaire koffiesoort. Afhankelijk van wie je het vraagt, geven veel koffieliefhebbers de voorkeur aan Arabica bonen vanwege de smaak. Arabica-bonen worden meestal gebruikt voor zwarte koffie en hebben een zoetere, complexere smaak die je puur kunt drinken. Het interessante is dat deze boon, hoewel hij het populairst is, niet zoveel cafeïne bevat als robusta.

Robusta
Hoewel Arabica het populairst is, is Robusta goedkoper en sterker. Vanwege zijn bittere smaak wordt Robusta meestal gebruikt in koffievariaties en oploskoffie. Als je op maandagochtend niet zo veel energie hebt, neem dan een kopje koffie met Robusta-bonen. Dankzij het hoge cafeïnegehalte word je meteen wakker!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hier mee instemt.
Uw inschrijving is succesvol verzonden
Dit e-mailadres is al in gebruik
Nieuwsbrief